[Mathias har] skrivit en essä som också är privat, och det är just vid läsningen av den jag slås av det förtroliga tilltalet som finns i Ordkonst. Att de låter texterna bli intima, men inte på ett kladdigt, inställsamt sätt. Det är bara en fråga om seriositet. Seriositet och skärpa.
Björn Kohlström, Litteraturkritiker

Mathias Alexandersson har anlitats som korrekturläsare av mig vid tre tillfällen. Han är noggrann, tydlig och effektiv samt har en stark språkkänsla. Jag kan rekommendera honom allra varmast.

Emma Fäldt, Författare

Hans gåtfulla och lekfullt gränsöverskridande skildring av pizzikaton och förvandlingar osäkrar varje andetag i novellens stämningsfyllda rum.

En av de mest spännande texterna i Ordkonst Glamour handlar om [Tove Folkesson]. Mathias Alexandersson [har] skrivit en essä som alla fans av Tove Folkessons stilsäkra berättande kommer att glädja sig över. Alexanderssons essä är förresten lika stilsäker.

Belinda Graham, Litteraturkritiker

Mathias Alexandersson har mellan den 20 januari och den 4 mars 2016 praktiserat på Arkiv förlag & tidskrift som en del av sin utbildning i förlags- och bokmarknadskunskap vid Lunds universitet. Mathias har tagit del av och arbetat med alla moment som ingår i arbetet på ett akademiskt förlag och med en vetenskaplig tidskrift. Från lager- och distributionsfrågor, ekonomi, marknadsföring till det konkreta hantverket med manusbedömning, sättning, redigering och korrektur. Han har fått ansvar för en artikel i tidskriften och arbetat med den genom de olika momenteten från slutmanus till publiceringsbar pdf. Mathias har också, på eget initiativ, arbetat med att skapa rutiner och verktyg för redigering och korrektur av e-böcker för tidskriften, något som saknas och som kommer vara mycket användbart. I allt han företagit sig har Mathias varit lyhörd och effektiv. Han har varit öppen och nyfiken, lätt tagit till sig instruktioner för att sedan arbeta självständigt och visat prov på god initiativförmåga och omdöme i den redaktionella processen. Mathias har även varit en god arbetskamrat och lyst upp kontoret under senvintern.